Przebudowa i infrastruktury w Bazie Turystyczno - Rekreacyjnej w Wólce Nadbużnej

Prace na terenie Bazy Turystyczno - Rekreacyjnej (parku linowego) w Wólce Nadbużnej związane były z: zaadaptowaniem poddasza świetlicy na schronisko z miejscami noclegowymi, przebudową i poszerzeniem parkingu, przebudową domków letniskowych, budową placu zabaw.

Budynek świetlicy został przystosowany do przyjęcia grup zorganizowanych na noclegi. Do tego celu przebudowane i wyposażone zostało poddasze, na 13 miejsc, z sanitariatami, łazienką. Na przebudowę budynku świetlicy Gmina Siemiatycze otrzymała dofinansowanie w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego, działania - „Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy "LEADER" w ramach Lokalnej Strategii Rozwoju Stowarzyszenia „Lokalna Grupa Działania - Tygiel Doliny Bugu.

Drugi etap inwestycji, to budowa i montaż nowej infrastruktury rekreacyjno – turystycznej, tzw. eurobungee, oraz placu zabaw, co było zadaniem pod nazwą „Rozwój infrastruktury turystycznej poprzez utworzenie placu zabaw w Wólce Nadbużnej”. Powstał plac zabaw o powierzchni 63 metrów kw. Kwota dofinansowania – 32.087 zł (ok. połowa planowanych kosztów).

   

wolka

wolka

wolka

wolka

wolka

Strony w dziale: